Susanna Carbona

Recentment graduada

Barcelona
"Jo vull ser molt treballadora perquè l’època que m’ha tocat viure no és fàcil."

Has fet mai una entrevista?

Sí, però sempre per optar a feines temporals! Ara és la primera vegada que em poso buscar feina dins la meva professió, m’aterra pensar que haig de sintetitzar la meva essència i demostrar el meu potencial en molt poc temps…   Algú t’ha explicat com afrontar-la?

No! I em faig moltes preguntes: com ha de ser el meu currículum? Quina i quanta informació hi haig de posar? M’he d’esplaiar en les respostes o millor sintetitzar? Què interessa exactament de mi si encara no he estat a cap empresa? Sento que vaig a cegues.   De qui creus que és aquesta funció?

A mi m’hauria agradat que des del món acadèmic m’haguessin instruït… Perquè ara no sé qui em podria ajudar. L’únic que he sentit fins ara és que has de mirar als ulls de la persona que t’està entrevistant però tampoc fer-ho massa fixament, perquè pot sentir-se desafiada, ni amb el cap massa baix… No ho sé!   Estudiar una carrera és suficient el dia d’avui?

No ho crec… Penso en la gent que m’envolta, i tots han estudiat la mateixa carrera, tots han adquirit els mateixos coneixements. La diferència entre nosaltres és la nostra manera de ser i el que fem a casa nostra: els llibres que llegim, els museus als quals anem, els documentals que veiem…

Com et veus en un futur?

Treballant del que m’agrada en diferents empreses. Sóc de la generació millennial! Aspiro a tenir una vida laboral dinàmica, no estancar-me. M’esforçaré perquè em respectin i m’escoltin. M’han ensenyat que no ens hem d’acomodar mai en una feina, hem de donar-ho tot i demostrar el que valem. Si no, buscaran a una altra persona.   Ah, i per cert, en algun moment també m’agradaria fer la volta al món!   Què passaria si et quedessis sense feina?

Intentaria trobar una altra feina igual d’interessant, i si no en trobés, treballaria d’una altra cosa temporalment. I en paral·lel, seguiria buscant. Aconseguir una feina és més fàcil que mantenir-la; una cosa és prometre i l’altra és demostrar cada dia. Jo vull ser molt treballadora perquè l’època que m’ha tocat viure no és fàcil.   Com afrontaràs aquesta etapa que et ve de nou?

Amb molta alegria i optimisme, tant en els processos de selecció i entrevistes, com una vegada m’agafin en una empresa. Vull aixecar-me cada matí i veure la meva feina com la meva vocació, la meva passió.   Què li preguntaries al directiu d’una empresa?

Si tingués a un directiu aquí davant li preguntaria quina és la qualitat que té més en compte a l’hora de seleccionar a les persones del seu equip. Això m’ajudaria molt a entendre què valoren!

Si t’ha semblat interessant aquesta mirada, comparteix-la

  • linkedin
  • facebook
  • twitter

Més
Mirades

Irene
Rivero

Consultora i Recruiter a Marlex Consultora i Recruiter a Marlex

Elisa
del Buen Aire

Coach y Pedagoga Coach y Pedagoga

Víctor
Küppers

Conferenciant Conferenciant

Sònia
Ferrer

Directora d'àrea a Marlex Directora d'àrea a Marlex

Ricard
Garriga

Emprenedor en noves tecnologies Emprenedor en noves tecnologies

Capítols

Capítol 01

Les professions del futur no existeixen

La tecnologia avança molt de pressa i el planeta evoluciona a passos agegantats, el context laboral és molt canviant i nosaltres ens hi hem d’adaptar. Descobrirem les tendències i oportunitats actuals de la mà d’un emprenedor en noves tecnologies i d’un directiu d’un complex turístic sostenible.

Capítol 02

Trobar feina:
si vols, pots

Parlarem de la recerca de feina, de les entrevistes, el desconcert i la inexperiència de les primeres vegades. I creuarem les mirades d’una estudiant que s’hi enfronta per primera vegada, un directiu amb una llarga trajectòria i una especialista en selecció de personal.

Capítol 03

Com ser feliç
a la feina

Vivim en un moment en què els valors com la felicitat són fonamentals a la nostra vida a la feina, vivim en un moment de canvi. Un conferenciant especialitzat en la motivació empresarial i un consultor en transformació d’empreses ens faran reflexionar sobre la nostra actitud a la feina.

Capítol 04

La teva mirada diu molt de tu

Les mirades són el reflex de les emocions. Si volem transmetre quelcom, primer hem de sentir-ho. Coneixerem el cas d’un executiu financer que es queda sense feina amb una edat avançada i escoltarem les reflexions d’una experta en comunicació no verbal i les d’una Recruiter.