Sònia Ferrer

Directora d'àrea a Marlex

Girona
"Les empreses busquen tot allò que no es veu a primera vista, miren més enllà de l’experiència i es fixen en les aptituds que poden arribar a tenir."

Acabes la carrera i has de buscar feina, per on comences?

Fent una reflexió. Planteja’t on ets, cap a on vols anar, quin és el projecte en el qual et vols desenvolupar. En definitiva, has de tenir molt clars els teus objectius.

Si no saps com encarar el teu futur, posa’t en mans d’especialistes en recursos humans. És la nostra funció orientar-te laboralment. I a partir d’aquí, hauràs de preparar un bon currículum i buscar oportunitats laborals.

Què és el que més valoren les empreses?

Cada vegada més, m’adono que busquen tot allò que no es veu a primera vista. Miren més enllà de l’experiència i es fixen en les aptituds que poden arribar a tenir la persona entrevistada.

La responsabilitat, el compromís, la iniciativa… Són trets fonamentals. Al final, el que necessiten és gent amb qui puguin confiar perquè tot funcioni correctament.

Que recomanaries a un candidat o candidata?

Que pregunti! Els entrevistats responen totes les preguntes però sovint s’obliden de preguntar. És fonamental que s’interessin per la cultura que té l’empresa, la forma de treballar, la ideologia, les aspiracions que tenen, què és el que esperen d’ells…

La persona que tens davant ha de veure que sents passió pel projecte que t’estan plantejant i si et seleccionen a tu, agafaràs la feina amb molta il·lusió.

Què ha de fer una persona que no troba feina?

El més important és no desanimar-se. Intentar-ho tantes vegades com calgui. Hi ha un candidat per a cada empresa i una empresa per a cada candidat. La clau és fer un match entre aspirant i empresa. Tard o d’hora tothom acaba trobant feina, si t’hi esforces, ho aconsegueixes.

A Marlex, com desempateu dos aspirants amb el mateix currículum?

Quan un consultor es troba davant de dos candidats pràcticament amb el mateix recorregut, sempre es decantarà per aquell que li brillin els ulls, el més optimista, el més honest, el més despert, el que mostri iniciativa, sembli més motivat, amb més adaptabilitat horària, més polivalència…

Tots aquests trets són súper significatius.

Si t’ha semblat interessant aquesta mirada, comparteix-la

  • linkedin
  • facebook
  • twitter

Més
Mirades

Irene
Rivero

Consultora i Recruiter a Marlex Consultora i Recruiter a Marlex

Joan
Vilardebò

Jubilat Instagramer Jubilat Instagramer

Víctor
Küppers

Conferenciant Conferenciant

Sergi
Garcia-Preckler

Consultor en transformació d’empreses Consultor en transformació d’empreses

Susanna
Carbona

Recentment graduada Recentment graduada

Capítols

Capítol 01

Les professions del futur no existeixen

La tecnologia avança molt de pressa i el planeta evoluciona a passos agegantats, el context laboral és molt canviant i nosaltres ens hi hem d’adaptar. Descobrirem les tendències i oportunitats actuals de la mà d’un emprenedor en noves tecnologies i d’un directiu d’un complex turístic sostenible.

Capítol 02

Trobar feina:
si vols, pots

Parlarem de la recerca de feina, de les entrevistes, el desconcert i la inexperiència de les primeres vegades. I creuarem les mirades d’una estudiant que s’hi enfronta per primera vegada, un directiu amb una llarga trajectòria i una especialista en selecció de personal.

Capítol 03

Com ser feliç
a la feina

Vivim en un moment en què els valors com la felicitat són fonamentals a la nostra vida a la feina, vivim en un moment de canvi. Un conferenciant especialitzat en la motivació empresarial i un consultor en transformació d’empreses ens faran reflexionar sobre la nostra actitud a la feina.

Capítol 04

La teva mirada diu molt de tu

Les mirades són el reflex de les emocions. Si volem transmetre quelcom, primer hem de sentir-ho. Coneixerem el cas d’un executiu financer que es queda sense feina amb una edat avançada i escoltarem les reflexions d’una experta en comunicació no verbal i les d’una Recruiter.