Jordi Sargatal

Director d’un complex turístic

Aiguamolls de l’Empordà
"Hem d'evolucionar amb el món que ens envolta. Constantment sorgeixen nous problemes i els hi hem de buscar noves solucions."

Quina és la teva passió, Jordi?

Jo sóc ornitòleg! Vaig saber que m’apassionaven els ocells quan tenia 14 anys.

Un dia, estava pescant amb el meu avi i es va parar un ocell blanc al nostre costat. Ni el meu avi, ni jo sabíem quina espècie era, així que tot just vam arribar a Figueres, vaig anar a la biblioteca a esbrinar-ho. La bibliotecària em va donar un llibre que es deia “La guia de aves de Europa”, ho recordo com si fos avui, i allà vaig descobrir que es tractava d’una Gaceta Común, el Martinet Blanc, que diem en català.

Des d’aleshores, tant a la vida, com a la feina, sempre més he seguit els ocells.

Quines feines que has tingut al llarg de la teva vida?

Primer vaig crear un Servei de Control de Mosquits, allà hi vaig estar quatre anys. Després vaig crear el Parc dels Aiguamolls de l’Empordà i m’hi vaig dedicar catorze anys. Onze anys a la Fundació Territori i Paisatge. I finalment, vaig començar a dirigir el complex turístic on som ara mateix.

Menys l'última, totes les altres feines me les vaig inventar!

Haguessis imaginat que t’acabaries dedicant a una cosa tan diferent?

Mai! De fet, quan em van proposar d’entrar en el món turístic vaig dir un no rotund. Però, finalment, quan vaig saber que es tractava d’un projecte tan bonic i sostenible, m’hi vaig animar.

Crec que qualsevol equipament o tasca que faci l’espècie humana a dia d’avui ha de ser ètica, responsable i, sobretot, ha de tenir coherència ambiental, si no no ens en sortirem.

Per això, jo crec que les professions que estan per venir han d’estar lligades al futur ambiental del nostre planeta, això ens assegurarà la nostra pervivència. Hem de ser més justos, més ètics però sobretot, més sostenibles ambientalment.

Les professions cauen en desús?

Això és així per naturalesa. L’evolució sempre ha fet que les coses que no serveixen es vagin extingint, també passa amb les professions. És normal que si canvia el context, canvien les persones i canvien les necessitats, també canviïn les professions.

Hem d’evolucionar amb el món que ens envolta. Constantment sorgeixen nous problemes i els hi hem de buscar noves solucions.

Així és com sorgeixen les noves feines?

Sí! Si vols desenvolupar algun projecte o inventar-te algun servei que actualment no existeix, el primer que has de fer és mirar a l’exterior perquè segurament a algun altre lloc del món, algú ho hagi inventat i et pot donar moltes pistes.

L’altra manera que hi ha és mirar la natura. La natura porta milions d’anys evolucionant i adaptant-se per sobreviure. És molt sàvia. Hem de mirar la natura per saber el que el planeta necessita.

Què li diries a una persona que no té clar a què dedicar-se?

Li diria que pensi quines coses li agraden i li motiven de veritat per trobar la resposta. És bàsic treballar d’una cosa que t’apassioni. Si no, mai no et sentiràs realitzat, ni feliç amb el que fas. I la vida laboral és molt llarga!

I a algú que té les idees clares però no el suport dels seus pares?

Que ho lluiti, que lluiti pel que sent. Que no tingui por de fer allò que ningú ha fet abans perquè justament, aquesta és l'única manera d’evolucionar com espècie humana.

Si creus de veritat que el que tens al cap és possible i té potencial, prova-ho, segur que trobes la manera de fer-ho. Hi ha coses que poden semblar impossibles, però quan tens determinació i convenciment, entra en joc una màgia que fa que tot sigui possible.

Si t’ha semblat interessant aquesta mirada, comparteix-la

  • linkedin
  • facebook
  • twitter

Més
Mirades

Elisa
del Buen Aire

Coach y Pedagoga Coach y Pedagoga

Joan
Vilardebò

Jubilat Instagramer Jubilat Instagramer

Víctor
Küppers

Conferenciant Conferenciant

Sergi
Garcia-Preckler

Consultor en transformació d’empreses Consultor en transformació d’empreses

Ricard
Garriga

Emprenedor en noves tecnologies Emprenedor en noves tecnologies

Capítols

Capítol 01

Les professions del futur no existeixen

La tecnologia avança molt de pressa i el planeta evoluciona a passos agegantats, el context laboral és molt canviant i nosaltres ens hi hem d’adaptar. Descobrirem les tendències i oportunitats actuals de la mà d’un emprenedor en noves tecnologies i d’un directiu d’un complex turístic sostenible.

Capítol 02

Trobar feina:
si vols, pots

Parlarem de la recerca de feina, de les entrevistes, el desconcert i la inexperiència de les primeres vegades. I creuarem les mirades d’una estudiant que s’hi enfronta per primera vegada, un directiu amb una llarga trajectòria i una especialista en selecció de personal.

Capítol 03

Com ser feliç
a la feina

Vivim en un moment en què els valors com la felicitat són fonamentals a la nostra vida a la feina, vivim en un moment de canvi. Un conferenciant especialitzat en la motivació empresarial i un consultor en transformació d’empreses ens faran reflexionar sobre la nostra actitud a la feina.

Capítol 04

La teva mirada diu molt de tu

Les mirades són el reflex de les emocions. Si volem transmetre quelcom, primer hem de sentir-ho. Coneixerem el cas d’un executiu financer que es queda sense feina amb una edat avançada i escoltarem les reflexions d’una experta en comunicació no verbal i les d’una Recruiter.