Irene Rivero

Consultora i Recruiter a Marlex

Esplugues de Llobregat
"Les mirades no menteixen. Quan afrontes una entrevista has de ser coherent amb tu mateix."

Com és la dinàmica d’una entrevista?

Dec haver fet al voltant de sis mil entrevistes al llarg de la meva vida laboral, i el procediment sempre és el mateix.

Hi ha una primera fase on es trenca el gel i ens presentem com a empresa de selecció de personal. Una segona fase, al voltant dels estudis cursats i la situació actual. Una tercera fase, on entrem al detall de les empreses on ha treballat. Una quarta fase, més psicològica, on entrem a detectar les motivacions de la persona. I una fase final, de conclusió i dubtes.

Quina és la millor manera d’afrontar-la?

El més important és anar amb la ment desperta i les emocions molt ben canalitzades. Si aquell dia no t’has aixecat bé, anul·la l’entrevista o passa-la a un altre dia. És important que estiguis mentalment preparat o preparada, si cal, fes un exercici previ de visualització de tu mateix en aquella posició. Això t’ajudarà!

Què és el més important en una entrevista?

L’entrevistat ha de tenir present que normalment el seu currículum ja el tenim, ja l’hem mirat i estudiat. Quan els entrevistem ho fem per conèixer-los i saber com són, no perquè ens diguin el mateix que posa en un paper!

Per això, com a aspirant hem de procurar donar respostes intel·ligents, fins i tot creatives però sempre honestes. No ens hem d’obsessionar amb les respostes perquè mai són o bones o dolentes. Sovint és quan deixem de parlar de temes curriculars quan puc veure com són de veritat.

Diries que una mirada diu més que mil paraules?

Totalment! Les mirades no menteixen. Quan estàs a una entrevista has de ser coherent amb tu mateix. Si parteixes d’aquesta base, la teva mirada també ho projectarà.

Jo en una mirada detecto ganes pel projecte, predisposició, il·lusió… Si la persona intenta fer-me creure allò que en realitat no és, si intenta vendre’m una realitat fictícia, ho veig. Fins i tot, detecto si la persona s’enganya a ella mateixa. Que, a vegades, també passa.

L’aparença física importa?

Sí que és important però sempre va lligada a les paraules. Una imatge fantàstica sense un bon argumentari darrere, no em serveix de res. Ha d’haver-hi un bon tàndem entre imatge i paraules. Segons la tipologia d’empresa, haurem d’escollir una vestimenta o una altra.

Què és el que un candidat hauria de fer però no sempre fa?

Interessar-se en tot el procés! Fer un 360 graus, que dic jo. Un seguiment de preentrevista, entrevista i postentrevista. Valoro molt que el candidat no es desentengui, que estigui pendent i mostri interès. Ens agrada que ens escriguin i que ens preguntin.

Alguna vegada has recomanat una feina molt diferent?

He entrevistat a persones que no s’han parat a pensar si la feina que han desenvolupat durant anys, i per la que estan aplicant, els realitza. Sovint el que hem estudiat ens serveix com a base però la nostra evolució com a persona ens defineix. A poc a poc veiem cap a on volem tirar.

Nosaltres, com a consultors, intentem anar de la mà dels candidats i detectar si són feliços amb el que fan o no. Moltes vegades he recomanat a persones posicions que no tenen, aparentment, res a veure amb el que feien però per les que han resultat ser súper vàlides.

Si t’ha semblat interessant aquesta mirada, comparteix-la

  • linkedin
  • facebook
  • twitter

Més
Mirades

Elisa
del Buen Aire

Coach y Pedagoga Coach y Pedagoga

Joan
Vilardebò

Jubilat Instagramer Jubilat Instagramer

Víctor
Küppers

Conferenciant Conferenciant

Sergi
Garcia-Preckler

Consultor en transformació d’empreses Consultor en transformació d’empreses

Sònia
Ferrer

Directora d'àrea a Marlex Directora d'àrea a Marlex

Ricard
Garriga

Emprenedor en noves tecnologies Emprenedor en noves tecnologies

Capítols

Capítol 01

Les professions del futur no existeixen

La tecnologia avança molt de pressa i el planeta evoluciona a passos agegantats, el context laboral és molt canviant i nosaltres ens hi hem d’adaptar. Descobrirem les tendències i oportunitats actuals de la mà d’un emprenedor en noves tecnologies i d’un directiu d’un complex turístic sostenible.

Capítol 02

Trobar feina:
si vols, pots

Parlarem de la recerca de feina, de les entrevistes, el desconcert i la inexperiència de les primeres vegades. I creuarem les mirades d’una estudiant que s’hi enfronta per primera vegada, un directiu amb una llarga trajectòria i una especialista en selecció de personal.

Capítol 03

Com ser feliç
a la feina

Vivim en un moment en què els valors com la felicitat són fonamentals a la nostra vida a la feina, vivim en un moment de canvi. Un conferenciant especialitzat en la motivació empresarial i un consultor en transformació d’empreses ens faran reflexionar sobre la nostra actitud a la feina.

Capítol 04

La teva mirada diu molt de tu

Les mirades són el reflex de les emocions. Si volem transmetre quelcom, primer hem de sentir-ho. Coneixerem el cas d’un executiu financer que es queda sense feina amb una edat avançada i escoltarem les reflexions d’una experta en comunicació no verbal i les d’una Recruiter.