Capítol 02

Trobar feina:
si vols, pots

Hi ha una força motriu més poderosa que el vapor, l’electricitat i l’energia atòmica. És la voluntat, deia Einstein. L’actitud, afegim nosaltres.

Voler és la palanca. El motor. La intenció d’aconseguir alguna cosa. El verb creador de: hi ha la possibilitat? Doncs si hi és, endavant. Intentem-ho.

Sònia
Ferrer

Directora d'àrea a Marlex

Girona

La Sònia aconsella a qui vagi a fer una entrevista que faci moltes preguntes, que s’interessi per la cultura i pels valors de l’empresa.

És directora de diverses oficines de Marlex i es dedica diàriament a posar en contacte les empreses i els candidats des de fa molts anys. La Sònia Ferrer observa que a les entrevistes de feina no només ens avaluen pel que som, si no pel que podem arribar a ser.

Antonio
González Barros

Directiu d’empreses digitals

Barcelona

En les primeres feines no ens hem de fixar tant en el sou, en els horaris o en la ubicació, ens diu l'Antonio, ens hem de preocupar d'aprendre.

Després de vint anys treballant en el món d’Internet i d’haver creat plataformes com Infojobs o Bodes.net, l’Antonio González-Barros ens parla de com ha arribat fins on ell és el dia d’avui i què és el que poden fer els joves per aconseguir els seus objectius.

Susanna
Carbona

Recentment graduada

Barcelona

Igual que molts altres joves, la Susanna es pregunta com afrontar una entrevista de feina i què és el que farà que la seleccionin a ella.

Amb els seus 23 anys i una llicenciatura recentment acabada, la Susanna Carbona busca, per primera vegada, feina dins la seva professió. És suficient estudiar una carrera el dia d’avui? He de fer el currículum més sintetitzat? Qui em pot ajudar?

Comparteix aquest capítol

  • linkedin
  • facebook
  • twitter

Altres capítols

Capítol 01

Les professions del futur no existeixen

La tecnologia avança molt de pressa i el planeta evoluciona a passos agegantats, el context laboral és molt canviant i nosaltres ens hi hem d’adaptar. Descobrirem les tendències i oportunitats actuals de la mà d’un emprenedor en noves tecnologies i d’un directiu d’un complex turístic sostenible.

Capítol 03

Com ser feliç
a la feina

Vivim en un moment en què els valors com la felicitat són fonamentals a la nostra vida a la feina, vivim en un moment de canvi. Un conferenciant especialitzat en la motivació empresarial i un consultor en transformació d’empreses ens faran reflexionar sobre la nostra actitud a la feina.

Capítol 04

La teva mirada diu molt de tu

Les mirades són el reflex de les emocions. Si volem transmetre quelcom, primer hem de sentir-ho. Coneixerem el cas d’un executiu financer que es queda sense feina amb una edat avançada i escoltarem les reflexions d’una experta en comunicació no verbal i les d’una Recruiter.